Man kan sige, at de fleste sportsfans beundrer fodbold som en af de mest populære sportsgrene. Nogle kan lide at se fodboldkampe, og nogle kan lide at have det sjovt på sider, der ligner tennislive.dk. Det menes også, at fodbold mest spilles af mandlige fodboldspillere. Dog det internationale fodboldforbund FIFA annoncerede sidste år en ny global strategi til at forbedre kvindefodbold. FIFA udtalte at de har planer om et tæt samarbejde med medlemsforbund gennem blandt andet workshops.

FIFA har blandt andet forhåbninger om at fordoble antallet af kvindelige fodboldspillere til 60 millioner inden 2026 samt at alle 211 medlemsforbund har udviklet en omfattende strategi til at styrke kvindefodbold inden 2022. Derudover går det internationale fodboldforbund også efter at udvide den kvindelige repræsentation i selve forbundet ved at have mindst en tredjedel kvindelige bestyrelsesmedlemmer inden 2022.

Abby Wambach ville ønske at hun havde gjort mere

Den amerikanske fodboldspiller Abby Wambach var på et tidspunkt verdens bedste fodboldspiller og dengang satte hun pris på enhver form for respekt og anerkendelse. Men i dag ville hun ønske at hun havde gjort mere for at kvindefodbold kan opleve lighed i samfundet.

Wambach satte støvlerne på hylden på samme tidspunkt som da Kobe Bryant og Peyton Manning stoppede og i det øjeblik gik det op for den amerikanske sportsstjerne hvor stor forskel der var på de tre personligheders pension.

DBU vil styrke kvindefodbold på flere fronter

Kort efter at FIFA lancerede sin nye strategi kom Dansk Bold Union (DBU) også med flere tiltag til at styrke både kvindernes liga i Danmark samt kvindelandsholdet. Den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt er formand for Kvindekommissionen, som i april 2018 afleverede en rapport med anbefalinger til bestyrelsen i DBU. Herefter har Dansk Bold Union sat en række initiativer i værk.

DBU ønsker ligesom FIFA at minimum 30 procent kvinder skal være en del af de forskellige bestyrelser rundt omkring i landet. Ifølge tal fra Kvindekommissionen er der kun ni ud af 101 medlemmer i de faggrupper, bestyrelser og udvalg, som er del af det politiske system i DBU og dette skal der altså ændres på. Derudover går DBU også efter at der kommer flere kvindelige dommere på banen.

DBU ønsker også at få eliten til at vokse i Danmark og det betyder at Kvindelandsholdet skal hive nogle medaljer hjem. Dette initiativ bunder i den nye Kvindeliga, som med flere sponsorer, bedre sportslige vilkår på de forskellige stadions, bedre TV-transmission m.m., som skal hjælpe med at styrke dansk kvindefodbold.

Danmark vil være værter for EM i kvindefodbold i 2025

Næste år er Danmark sammen med mange andre europæiske lande vært for EM i mændenes fodbold i 2020. DBU ønsker at benytte erfaringen fra det kommende mesterskab til at komme med et bud på værtsskabet for EM i kvindefodbold i 2025 i Danmark. Derfor er der blevet nedsat en bud-gruppe, som står for at undersøge mulighederne for at søge om værtsskabet i EM i fodbold for kvinderne.

Leave a Reply